In deze video (5.18m) vertelt Dirco te Voortwis uit Baambrugge over wat hem als ondernemer motiveert en hoe hij zijn boerenbedrijf wil runnen.

Deze video sluit aan bij pagina 18 en 19 van het boek. Dirco vertelt hoe belangrijk de vrijheid om boer te kunnen zijn zoals hij dat wil voor hem is. Als het op een andere manier zou moeten zou hij de boerderij van zijn vader nooit hebben overgenomen.

De video sluit ook aan bij pagina 52 en 53, want de boerderij die Dirco runt is onderdeel van het familiebedrijf de Lindenhoff, dat aan meer dan 500 horecabedrijven in Nederland hun bijzondere producten levert.

En de video sluit aan bij pagina 54 t/m 57, want Dirco vertelt dat hun arbeidsintensieve manier van werken mogelijk is doordat een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meehelpen. Daarnaast vertelt een ex-verslaafde vertelt wat het werken op deze boerderij voor haar betekent.

Op de website Lindenhoff.nl is onder andere te lezen: “Wat in 1989 als hobby begon, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 gepassioneerde medewerkers en een scala aan bevriende boeren, tuinders, telers en topchefs waar Lindenhoff nauw mee samenwerkt.”

Naar het overzicht met extra materiaal.

Lindenhoff was als sociale onderneming in 2016 genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs van Triodosbank: