MBO niveau 2 en 3:

Handboek is ondernemen iets voor jou?

Het handboek dat de basis vormt van de lesmethode biedt een overzicht van alle onderdelen die iets met ondernemerschap te maken hebben in één overzichtelijk boek. Dat zorgt ervoor dat je begrijpt wat ondernemerschap inhoudt. Als je dingen begrijpt zijn ze leuker om te doen. En ondernemerschap is leuk!

De meest actuele versie van het Handboek Is ondernemen iets voor jou? voor schooljaar 2023-2024 is uiteraard te koop via alle (studie)boekhandels.

Het boek telt 168 pagina’s, prijs €24,95,  ISBN is 978 90 79826 377.

Slide 40 hoofdstukken van
2 of 4 pagina's die telkens
één aspect behandelen
Belangrijke informatie
in duidelijke blokjes
Inspirerende citaten
van ondernemers
'Opdrachten' om je
toekomstige bedrijf
vorm te geven
Overzichtelijke
layout en
makkelijk
leesbaar

Het handboek is toegankelijk geschreven en geschikt voor verschillende doelen:

  • Het biedt een uitstekende voorbereiding voor alle opleidingen die met meer begrip over ondernemerschap aan het schrijven van een ondernemingsplan willen beginnen.
  • Als naslagwerk voor alle opleidingen die ondernemerschap in hun curriculum hebben verwerkt, en studenten naast hun toekomstige beroep op het gewenste niveau ook actuele basiskennis over het zelfstandig ondernemerschap willen bieden.
  • Als inspiratieboek voor alle opleidingen in alle studierichtingen waarvan steeds meer oud-studenten als zzp’er/freelancer aan de slag gaan.  

Het handboek bevat de volgende onderdelen:

  • Korte en duidelijke teksten over alle onderwerpen waar je als ondernemer in de huidige maatschappij kennis van moet hebben en die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.
  • Inspirerende quotes van ondernemers over allerlei aspecten van het ondernemersleven.
  • Korte verwerkingsopdrachten zodat leerlingen zelf moeten nadenken over wat de aangeboden stof voor hen betekent.

Het Handboek is ondernemen iets voor jou? geeft een compleet overzicht voor ondernemerschapsonderwijs. Geschreven vanuit de praktijk. Een must voor iedereen die goed en eigentijds ondernemerschapsonderwijs wil geven.

Inhoudsopgave