MBO niveau 3 en 4 en HBO

IS EEN EIGEN BEDRIJF IETS VOOR JOU?

Het lesboek biedt een overzicht van alle onderdelen die iets met ondernemerschap te maken hebben in één boek. Dat zorgt ervoor dat je begrijpt wat ondernemerschap inhoudt. Als je dingen begrijpt zijn ze leuker om te doen. En ondernemerschap is leuk!

Het lesboek voor MBO niveau 2 en 3 en het lesboek voor MBO niveau 4 en HBO zijn inhoudelijk hetzelfde. Ondernemerschap en de benodigde kennis daarvoor zijn immers niet niveau-afhankelijk. Dit boek is zakelijker geschreven en opgemaakt. Beide boeken zijn naast elkaar te gebruiken zodat bij de keuze voor dit lesboek, leerlingen met dyslexie het andere boek met de grote letters kunnen gebruiken.

Slide 40 hoofdstukken van
2 of 4 pagina's die telkens
één aspect behandelen
Belangrijke informatie
in duidelijke blokjes
Inspirerende citaten
van ondernemers
'Opdrachten' om je
toekomstige bedrijf
vorm te geven
Overzichtelijke layout
en makkelijk leesbaar

Het lesboek is toegankelijk geschreven en geschikt voor verschillende doelen:

  • Het biedt een uitstekende voorbereiding voor alle opleidingen die met meer begrip over ondernemerschap aan het schrijven van een ondernemingsplan willen beginnen. 
  • Als naslagwerk voor alle opleidingen die ondernemerschap in hun curriculum hebben verwerkt, en studenten naast hun toekomstige beroep op het gewenste niveau ook actuele basiskennis over het zelfstandig ondernemerschap willen bieden.
  • Als inspiratieboek voor alle opleidingen in alle studierichtingen waarvan steeds meer oud-studenten als zelfstandig ondernemer/zzp’er/freelancer aan de slag gaan.  

Het lesboek bevat de volgende onderdelen:

  • Korte en duidelijke teksten over alle onderwerpen waar je als ondernemer in de huidige maatschappij kennis van moet hebben en die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.
  • Inspirerende quotes van ondernemers over allerlei aspecten van het ondernemersleven.
  • Korte verwerkingsopdrachten zodat leerlingen zelf moeten nadenken over wat de aangeboden stof voor hen betekent.

Het boek is het meest complete overzicht voor ondernemerschapsonderwijs op dit moment. Geschreven vanuit de praktijk. Een must voor iedereen die goed en eigentijds ondernemerschapsonderwijs wil geven.

INHOUDSOPGAVE

Het boek kopen

Studenten/Leerlingen

Is eigen bedrijf iets voor jou? voor schooljaar 2022-2023 is te koop via alle (studie)boekhandels. Waaronder Bol.com.

Het boek telt 168 pagina’s, kost €24,95 incl. 9% btw en het ISBN is 978 90 79826 407.

naar Bol.com

Opleidingen/Scholen

Scholen kunnen onze boeken uiteraard gewoon op de boekenlijsten zetten, maar ook grote aantallen rechtstreeks bij ons bestellen met aantrekkelijke kortingen.

Korting voor scholen