Over ons

De lesmethode die samen IS ONDERNEMEN IETS VOOR JOU? vormt, is een initiatief van drie ondernemers met drie verschillende achtergronden en expertises die een ding gemeen hebben: een liefde voor het delen van kennis over ondernemerschap met jonge mensen.

Ondernemerschap is in steeds meer beroepen een serieuze carrière-optie

Als bestsellerauteur, onderwijsexpert en topcreatief ervaren wij alledrie al jaren dat ondernemerschap veel mensen aanspreekt en een fantastische manier van leven is, die je de kans biedt het optimale uit jezelf te halen. En die juist ook voor jonge mensen anno nu een serieuze carrière-optie is.

Ondernemerschap verandert sterk in de 21e eeuw

Maar we ervaren ook dat veel kennis en informatie over ondernemen niet meer up to date is, want ondernemen in de 21e eeuw is fundamenteel anders dan het in de 20e eeuw was. Dankzij alle ontwikkelingen kan iedereen er voortaan voor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Of dat nu is als de vrije zelfstandige zonder personeel of als ondernemer die een bedrijf met (veel) werknemers wil opbouwen.

We helpen jongeren en hun docenten

Met ons lesmateriaal willen we scholen helpen jonge mensen goed na te laten denken over zelfstandig ondernemerschap. En we willen scholen helpen jongeren die het ondernemerschap ambiëren, zo goed mogelijk voor te bereiden op een zelfstandig inkomen verdienen in een wereld vol onzekerheden. 

Ondernemende jongeren zijn meer dan ooit nodig

Wat ons betreft is 1 ding zeker: Als we niet meer investeren in ondernemende jongeren zullen onze economie en samenleving het de komende jaren steeds zwaarder krijgen. Ondernemerschap is noodzakelijk om in de 21e eeuw allemaal en samen een kwalitatief goed leven te hebben.