IS ONDERNEMEN IETS VOOR JOU? bestaat uit de volgende onderdelen

Inspirerende lesboeken over zelfstandig ondernemen

Met 40 heldere hoofdstukken waarin in 2 of 4 pagina’s op een laagdrempelige manier één onderdeel van (startend) ondernemerschap wordt behandeld. Het boek biedt naast inspirerende quotes van succesvolle ondernemers een combinatie van lezen en doen, veel doen. Er zijn 2 variaties van het lesboek; een voor niveau 2 en 3 en een lesboek voor niveau 4. Daarnaast is er een werkboek dat studenten helpt bij het schrijven van een ondernemingsplan.

De lesboeken zijn geschreven door Karen Romme – al jaren een van de door startende ondernemers in Nederland meest gelezen auteurs – en Karel Wijne – expert in ondernemerschapsonderwijs.

40+ lessen met beeldmateriaal en docentenuitleg

Die horen bij de 40 onderwerpen uit de lesboeken en die naast veel voorbeelden en informatieve, onderhoudende en humoristische (YouTube) filmpjes met echte mensen, activerende klassikale opdrachten bevatten. (klik op het plaatje hieronder om een indruk te krijgen van les 18, die gaat over geld regelen)

VIDEO VIDEO VIDEO

>40 (groeps) praktijkopdrachten

Deze opdrachten kunnen deels tijdens de lessen worden uitgevoerd en deels buitenschools worden uitgevoerd. Een deel ervan zijn groepsopdrachten en een deel individuele opdrachten. Ze hebben allemaal tot doel ondernemend gedrag te stimuleren en kennis over ondernemerschap in de praktijk toe te passen.

>200 kennisactiverende vragen

Deze kennisvragen zijn te gebruiken in of buiten de lessen om de ontwikkeling van de leerlingen te activeren of te volgen. De vragen kunnen indien gewenst als basis dienen voor tussentijdse toetsen.

Docentenuitleg: Het goede antwoord is C, de meerderheid van de startende ondernemers begint een bedrijf in de zakelijke of persoonlijke dienstverlening.
Docentenuitleg: Het goede antwoord is C, voorbeelden van een bekende online marktplaats in Nederland is Werkspot.nl.

Gevalideerde examens

Oriëntatie en Ondernemerschap mbo

Tot slot zijn bij de methode ook gevalideerde examens verkrijgbaar voor de keuzedelen Oriëntatie op ondernemerschap en Ondernemerschap mbo. Deze bevatten meerdere onderdelen en zijn af te nemen via een digitale leeromgeving.