De lesmethode bestaat uit de 5 onderdelen:

Staat een van de lesboeken op jullie boekenlijst en moet jij de lessen ondernemerschap gaan geven?
Dan kun je gratis gebruik maken van de door ons ontwikkelde onderdelen en examens.

De lesboeken

Met 40 heldere hoofdstukken waarin in 2 of 4 pagina’s op een laagdrempelige manier één onderdeel van (startend) ondernemerschap wordt behandeld. Het boek biedt naast inspirerende quotes van succesvolle ondernemers een combinatie van lezen en doen, veel doen. Er zijn 2 variaties van het lesboek; een voor niveau 2 en 3 en een lesboek voor niveau 4. Daarnaast is er een werkboek dat studenten helpt bij het schrijven van een ondernemingsplan.

40+ Powerpointlessen

VIDEO VIDEO VIDEO

Die horen bij de 40 onderwerpen uit de lesboeken en die naast veel voorbeelden en informatieve, onderhoudende en humoristische (YouTube) filmpjes met echte mensen, activerende klassikale opdrachten bevatten.

>200 kennisactiverende vragen

Docentenuitleg: Het goede antwoord is C, de meerderheid van de startende ondernemers begint een bedrijf in de zakelijke of persoonlijke dienstverlening.

Deze kennisvragen zijn te gebruiken in of buiten de lessen om de ontwikkeling van de leerlingen te activeren of te volgen. De vragen kunnen indien gewenst als basis dienen voor tussentijdse toetsen.

>40 praktijkopdrachten

Er zijn opdrachten voor in de les en voor buiten de opleiding. Het zijn deels groepsopdrachten en deels individuele opdrachten. Ze hebben tot doel ondernemend gedrag te stimuleren en kennis over ondernemerschap in de praktijk toe te passen.

Gevalideerde examens

Tot slot zijn bij de methode ook gevalideerde examens verkrijgbaar voor de keuzedelen Oriëntatie op ondernemerschap en Ondernemerschap mbo. Deze bevatten meerdere onderdelen. Je kunt via de mail gratis de pdf versie aanvragen. Ze zijn tegen betaling ook digitaal af te nemen via Remindo Toets.