Gevalideerde examens 

Keuzedeel Oriëntatie op ondernemerschap K0080

Het examen Oriëntatie op ondernemerschap is gericht op het antwoord geven op de vraag: is ondernemen iets voor mij? Om dat op een goede manier te kunnen doen hebben wij een examen ontwikkeld dat opgebouwd is uit de volgende drie delen:

  1. Kennistoets waarin alle aspecten aan de orde komen die in het bij het keuzedeel behorende kwalificatiedossier worden genoemd.
  2. Pitch waarin de studenten presenteren waarom ondernemen al dan niets iets voor hen is. 

Deze gevalideerde examens zijn af te nemen via de digitale omgeving van RemindoToets, het veilige online toetsplatform dat door vele mbo’s, hbo’s en kenniscentra wordt gebruikt. Toegang tot de examens is beschikbaar voor € 7,50 per student bij een minimale afname van 20 exemplaren. 

Keuzedeel Ondernemerschap mbo K0165

Het examen Ondernemerschap mbo is bedoeld om te beoordelen of de student beschikt over de benodigde kennis, inzichten en vaardigheden om een onderneming te kunnen starten en runnen. Om dat op een goede manier te kunnen doen hebben wij een examen ontwikkeld dat opgebouwd is uit de volgende drie delen:

  1. Kennistoets waarin alle aspecten aan de orde komen die in het bij het keuzedeel behorende kwalificatiedossier worden genoemd.
  2. Ondernemingsplan voor een onderneming die past bij het niveau en de opleiding van de student en waarin de nadruk ligt op de commerciële haalbaarheid in de huidige economie en arbeidsmarkt.
  3. Presentatie van het op te richten bedrijf waarin de student de commerciële haalbaarheid van het bedrijf aantoont en laat zien over voor zelfstandig ondernemers noodzakelijke presentatievaardigheden te beschikken. 

Deze gevalideerde examens zijn af te nemen via de digitale omgeving van RemindoToets, het veilige online toetsplatform dat door vele mbo’s, hbo’s en kenniscentra wordt gebruikt. Toegang tot de examens is beschikbaar voor € 8,50 per student bij een minimale afname van 20 exemplaren. 

Meer informatie over de examens? Mail examens@isondernemenietsvoorjou.nl