Gevalideerde examens 

In 2019 zijn de examens voor twee keuzedelen gevalideerd door Certiforce. Niet ons bedrijf is als exameninstelling gecertificeerd, maar de examens zelf. Daarom zijn deze geldig zo lang deze keuzedelen blijven bestaan.

Werk je met onze lesboeken en wil je meer weten over de examens voor een van deze keuzedelen, of een van de examens als pdf ontvangen om te gaan gebruiken? Neem even contact op en we sturen ze je toe.

Keuzedeel Oriëntatie op ondernemerschap K0080

Het examen Oriëntatie op ondernemerschap is gericht op het antwoord geven op de vraag: is ondernemen iets voor mij?

Om dat op een goede manier te kunnen doen is het opgebouwd uit de volgende twee delen:

  1. Kennistoets waarin alle aspecten aan de orde komen die in het bij het keuzedeel behorende kwalificatiedossier worden genoemd.
  2. Pitch waarin de studenten presenteren waarom ondernemen al dan niets iets voor hen is. 

Deze gevalideerde examens zijn naast op papier ook af te nemen via de digitale omgeving van RemindoToets, het veilige online toetsplatform dat door vele mbo’s, hbo’s en kenniscentra wordt gebruikt. Toegang in Remindo is er voor € 7,50 per student bij een minimale afname van 20 exemplaren. 

Keuzedeel Ondernemerschap mbo K0165

Het examen Ondernemerschap mbo beoordeelt of de student beschikt over de benodigde kennis, inzichten en vaardigheden om een bedrijf te starten en runnen. Daarom is het opgebouwd uit drie delen:

  1. Kennistoets waarin alle aspecten aan de orde komen die in het bij het keuzedeel behorende kwalificatiedossier worden genoemd.
  2. Ondernemingsplan voor een onderneming die past bij het niveau en de opleiding van de student en waarin de nadruk ligt op de commerciële haalbaarheid in de huidige economie en arbeidsmarkt.
  3. Presentatie van het op te richten bedrijf waarin de student de commerciële haalbaarheid van het bedrijf aantoont en laat zien over voor zelfstandig ondernemers noodzakelijke presentatievaardigheden te beschikken. 

Deze gevalideerde examens zijn af te nemen via de digitale omgeving van RemindoToets, het online toetsplatform dat door vele opleidingen wordt gebruikt. Toegang  in Remindo is beschikbaar voor € 8,50 per student.