Over ons

De lesmethode is ontwikkeld en wordt regelmatig geactualiseerd door een groep ondernemers, freelancers en mbo-stagiaires. De basis van het ontwikkelteam wordt gevormd door 3 innovatieve denkers met 3 verschillende expertises en 1 ambitie: jonge mensen die willen gaan ondernemen daar zo goed mogelijk op voorbereiden zodat zij de grootste kans hebben om succesvol te zijn.

Karen Romme
Karen RommeHoofd-auteur van de lesboeken en uitgever van de lesmethode
Werd als 25-jarige ondernemer. Had sindsdien 4 bedrijven en schreef 16 boeken voor ondernemers en mensen die dat willen worden. Is al jaren een van de door ondernemers in Nederland meest gelezen auteurs. Haar bekendste boeken zijn de bestsellers over Calimeromarketing.
Karel Wijne
Karel WijneCo-auteur en regisseur van het docentenmateriaal en de examens
Werd als 35-jarige de eerste keer ondernemer. Ontwikkelde zich tot een expert op het gebied van ondernemerschap in het onderwijs. Was initiator van het mbo certificaat ondernemerschap, dat later diende als inspiratie voor de keuzedelen ondernemerschap in het mbo.
Kamiel Koudijs
Kamiel KoudijsGrafisch ontwerper die met zijn team zorgt voor de vormgeving
Werd als 22-jarige recht uit de schoolbanken ondernemer. Maakt hele mooie dingen, waar klanten blij van worden. Begeleidt sinds 1997 stagiaires van St-Lucas, de MBO-opleiding tot grafisch ontwerper. Begeleidt tevens al jaren creatieve studenten in het kader ondernemerschapsonderwijs.

Ondernemerschap is in steeds meer beroepen een serieuze carrière-optie

Als auteur, onderwijsexpert en creatief ervaren wij alledrie al jaren dat ondernemerschap veel mensen aanspreekt en een fantastische manier van leven is, die je de kans biedt het optimale uit jezelf te halen. En die juist ook voor jonge mensen anno nu – gedwongen of vrijwillig – een serieuze carrière-optie is.

Met ons lesmateriaal willen we scholen helpen jonge mensen goed na te laten denken over zelfstandig ondernemerschap. En we willen scholen helpen jongeren die het ondernemerschap ambiëren, zo goed mogelijk voor te bereiden op een zelfstandig inkomen verdienen in een wereld waarin allerlei verdienmodellen op zijn kop staan. 

Ondernemende jongeren zijn meer dan ooit nodig

Wat ons betreft is 1 ding zeker: Als we niet meer investeren in ondernemende jongeren zullen onze economie en samenleving het de komende jaren steeds zwaarder krijgen. Ondernemerschap is noodzakelijk om in de 21e eeuw allemaal en samen een kwalitatief goed leven te hebben.